Gewoon op Facebook

Dat ik twee maanden geleden een blog ben begonnen mag best een wonder heten. Ik ben namelijk niet zo “sociaal”. Ik zit niet op Facebook, Instagram of Pinterest. Mijn bestaan op social media heb ik jaren geleden plechtig afgesloten door mijn Hyves-pagina te laten ‘ontploffen’ (“weet je heel zeker dat je dit wil?” Jaaa!).

Hyves… bestaat dat nog? Toen Facebook hip en happening werd, verdween elke zichzelf respecterende Nederlander van Hyves. Ik heb in die tijd weleens horen zeggen ‘alleen jonge kinderen en moeders van 40 jaar en ouder zitten nog op Hyves’. En inderdaad, inmiddels blijkt Hyves een site met online kinderspelletjes geworden!

Ik had destijds gemakkelijk de overstap kunnen maken van Hyves naar Facebook, net als al mijn vrienden. Maar ik besloot het niet te doen. Ik had namelijk in de krant een interview gelezen met een hoogleraar Mediawetenschappen. Hij voorspelde dat ook Facebook tijdelijk was en ooit achterhaald zou zijn. Dat overtuigde mij van mijn keuze: ik neem geen Facebook! Op een dag zal blijken dat ik al die tijd trendsetter was!

Toen ik met mijn blog begon, voelde ik het gevaar op de loer liggen… Een Facebook account zou me vast veel sneller lezers geven! Maar… het zou ook meteen afbreuk doen aan mijn ‘blog-identiteit’. Want ik ben gewoon Irene, zónder Facebook, Instagram, Twitter  of Pinterest. Ik ben gewoon Irene, zónder vrienden, online vrienden dan. En ik ben begonnen met een blog omdat ik het leuk vind om te schrijven. Niet omdat ik gelezen wil worden, toch?

Vandaag ga ik overstag. Op mijn 34e verjaardag sluit ik mij aan bij een medium dat volgens trendwatchers weliswaar al weer op zijn retour is, maar waar wel mijn hele netwerk actief is. Vandaag open ik gewoon een Facebook-account, want eerlijk is eerlijk: schrijven is leuk, maar gelezen worden is nog leuker!

En omdat het mijn verjaardag is, trakteer ik op mijn allerlekkerste lievelingstaart! Of ik nog wensen heb? Volg me! 🙂

Lemoncheesecake

Nodig:
3/4 rol digestive biscuitjes
75 gram boter

2 citroenen
1 zakje vanillesuiker
150 gram suiker
800 gram roomkaas
4 eieren
200 ml slagroom

1/2 pot lemoncurd

springvorm van 24 cm doorsnede
braadslee of diepe bakplaat waar de springvorm in past.

  1. Neem een springvorm van 24 cm, bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Pak de buitenkant van de vorm stevig in met aluminiumfolie. Op zo’n manier dat de vorm ‘waterdicht’ is!
  3. Verkruimel de biscuitjes (ik doe dat altijd in de blender, op pulse-stand)
  4. Smelt de boter. Meng met de biscuitjes. Druk in de springvorm plat, met een licht opstaand randje.
  5. Was 1 citroen en rasp de schil. Pers beide citroenen uit.
    (Mijn luie tactiek: met een dunschiller trek ik schilletjes citroen, vervolgens meng ik ze met citroensap en maal ik het met de staafmixer tot een prutje)
  6. Mix (vanille)suiker, citroensap en citroenrasp in een grote beslagkom.
  7. Voeg de roomkaas toe, vervolgens de eieren, tenslotte de slagroom. Let er op dat aan de randen van de kom geen dikker mengsel blijft zitten.
  8. Vul de springvorm met het mengsel.
  9. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  10. Vul een waterkoker met 1,5 – 2 liter water en laat koken.
  11. Zet de braadslee/bakplaat in de oven en plaats de springvorm er in/op. Vul de braadslee/bakplaat met het kokende water, zodat de springvorm iig voor de helft onder water staat.
  12. Bak de taart 45 minuten. Haal de taart dan uit het water en bak nog 15 minuten op een rooster in het midden van de oven.
  13. Let op dat de taart niet bruin wordt of openbarst. In dat geval staat de oven te hoog.
  14. Laat de taart helemaal afkoelen.
  15. Verwarm de lemoncurd, zodat het vloeibaar wordt en bestrijk de taart met de lemoncurd.

    Ook heerlijk met gepureerde frambozen of gepureerde mango.

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s