Fastfood

Een week niet geblogd. Een week véél beleefd. Maar sinds ik 4 maanden geleden met mijn blog ben gestart, merk ik ook: een week niet geblogd, is een week niet geleefd! Het schrijven werkt verslavend. Ergens in mij is er een knopje omgegaan, waardoor ik elke dag wel een brainwave heb over een leuke blog. Na een weekje Engeland-zónder-laptop-en-mét-enorm-veel-leuke-ervaringen jeuken mijn handen en barst mijn hoofd bijna uit elkaar van alle blog-inspiratie.

Ik moet mezelf bedwingen om niet meteen bij onze thuiskomst achter de laptop te kruipen en te gaan bloggen. Nee, er zijn nuttigere dingen te doen. De koffers moeten worden uitgepakt. De wasmachine kan aan. Wel drie keer. En de was die ik vorige week aan de lijn heb gehangen, hangt er nog steeds en moet nodig worden opgevouwen. Tja, Timon blijkt al bijna net zo geëmancipeerd als ik…

Wat kan ik me op zulke momenten storen aan mijn plotselinge huishoud-plichtsgevoel. Normaal is mijn huis toch ook een grote troep? Waarom wil ik nu dan meteen alles opruimen en gun ik mezelf geen momentje rust? Terwijl de wasmachine nog draait, sta ik al weer taart te maken voor de verjaardag van Timon en denk ik na over lekkere picknick-hapjes die ik nog tussen alle bedrijven door zou kunnen maken. Pas als de taart af is, bedenk ik dat je op dit soort drukke momenten ook taart kunt kopen. Om zo een blog-momentje te creëren…

Tegen de tijd dat het avondeten moet worden gemaakt, realiseer ik me dat ik hier mijn tijdwinst kan behalen. Het wordt vanavond fastfood! Nee, geen diepvriespizza of afhaalchinees, maar heel verantwoord fastfood. Vind ik. Ik heb dit top-gerecht ontworpen in de tijd dat we nog allebei werkten. We maakten het standaard op dagen dat iedereen moe en later dan gepland thuis kwam en er óók nog gezond gegeten moest worden. Ik heb sindsdien altijd alle ingrediënten op voorraad (het zijn er wel 5!). In de meest basic variant is het eten klaar in 5 minuten. Dit recept behoort tot de all-time-favorites van gezin Sies. Wat wil ik nog meer op een avond als deze? Nou… tijd om te bloggen dus!

“Mais & Kidneybonen” (zoals dit gerecht in de Sies-mond wordt genoemd)

Nodig:

1 blikje mais
1 blik kidneybonen in pittige chilisaus (die saus is essentieel voor het snelle effect!)
1 zak diepvries-sperziebonen
1 pak wraps
geraspte kaas

  1. Zet een koekenpan op hoog vuur (hoe hoger, hoe sneller…) en giet er een scheutje olie in. Gooi mais, kidneybonen en sperziebonen in de pan en laat in 5 minuten heet worden.
  2. Dek intussen de tafel en warm de wraps op in de magnetron.
  3. Leg een wrap op je bord, met lekker veel groente en natuurlijk veel kaas!

Eet smakelijk!!

P.S. Het heerlijke aan dit gerecht is, dat je er oneindig mee kunt variëren (al dan niet ‘fast‘):

  • Vervang de wraps door rijst (bijvoorbeeld een restje van gisteren)
  • Schep de groente in een ovenschaal, strooit er tortillachips en kaas over en zet de schaal even in een voorverwarmde oven, onder de grill.
  • Zet schaaltjes met ijsbergsla, tomaatjes, komkommers, snack worteltjes, avocado, crème fraîche, wrapsaus en geraspte kaas op tafel en je hebt opeens een feestmaal!
  • Vul de wraps al in de keuken en bak ze opgerold en met cocktailprikkers vastgezet in de oven, dan worden ze lekker knapperig. Doordat de basis zo supersnel is, leent dit gerecht zich ook perfect voor grote groepen (op de foto zie je slechts een deel van de 70 wraps die ik een tijdje terug op 1 dag heb gemaakt)
  • Wie wil, kan natuurlijk een uitje snijden en eerst even bakken. Plus wat knoflook. En een paprika. En wat je nog maar in huis hebt.
  • Stap niet in de valkuil om gehakt toe te voegen. Echt niet nodig. Peulvruchten zijn een perfecte vleesvervanger. Als je bang bent dat je te weinig eiwitten binnen krijgt, kun je nog een blikje zwarte bonen toevoegen.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s