Braaf

Ik ben het afgelopen jaar een behoorlijk brave burger geweest. Ik heb m’n handen gewassen. Anderhalve meter afstand gehouden. Me laten testen bij klachten. En visite afgezegd als er iemand verkouden was. Mark Rutte kan trots op me zijn!

Maar wat je misschien niet wist van mij…

– Toen in januari het bezoekadvies werd aangepast (naar maximaal 1 bezoeker) ben ik ’s avonds nog snel met een vriendin naar een andere vriendin gereden. We hadden elkaar zo lang niet gezien!

– Toen mijn broertje in september trouwde, werd ik in de week ervoor verkouden. Ik heb me netjes laten testen, maar op het moment dat ik op pad ging richting de bruiloft, waren mijn klachten weliswaar voorbij, maar was de uitslag nog niet binnen. Ik kon toch moeilijk die bruiloft missen?

– Toen mijn moeder twee weken geleden jarig was, zijn we met ons hele gezin op visite geweest. Dat waren dus twee volwassen bezoekers. En om de ramp compleet te maken: toen ik aankwam heb ik mijn moeder -voor het eerst in heel lange tijd- een knuffel gegeven. Dat had ik zo gemist!

Het zijn zomaar drie gebeurtenissen uit het leven van een brave burger. En dan ben ik verre van volledig…

Ik ben het afgelopen jaar een behoorlijk brave burger geweest. Ik heb vaak mijn hoofd geschud bij groepjes mensen in het park. Selfies op Facebook van hoofden dicht bij elkaar. Feestjes die toch net iets groter werden gevierd dan eigenlijk mag. Maar vandaag besef ik, dat ik niet beter ben dan ‘de rest’. Ik doe mijn best, maar schiet sowieso tekort. Gelukkig staat er geen fotograaf voor mijn huis om dat vast te leggen!

Ik zou nu kunnen afsluiten met een uitspraak van een goede Vriend van mij: “Wie zonder zonden is, werpe de eerste steen”. Maar omdat er een kans bestaat dat mensen dan denken dat ik als christen oproep tot geweld, zeg ik dat maar niet. Gelukkig heeft mijn Vriend meer wijze uitspraken gedaan:

“Wie een splinter uit het oog van een ander wil halen, moet eerst de balk uit zijn eigen oog verwijderen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s