Moedersdag

“Wij hebben nog een cadeautje voor jou!” Triomfantelijk kijkt Juda mij aan. “Oh,” reageer ik verrast, “maar mijn verjaardag is toch al geweest?” “Nee, het is voor moedersdag!”

Vandaag is Juda naar de peuterschool geweest. Nadat Timon hem heeft opgehaald -lang leve het thuiswerken- heeft Juda lekker even geslapen. Nu komt hij -net wakker- naar me toe met deze mededeling. Ik kan mijn lachen nauwelijks inhouden. Ik realiseer me dat Juda vanwege de meivakantie waarschijnlijk al héél vroegtijdig een moederdagcadeautje heeft meegekregen, dat nu nog twee weken geheim moet blijven. En Juda houdt blijkbaar al net zo weinig van verrassingen als zijn moeder ;-).

“Oeh, wat spannend!” reageer ik enthousiast. “Maar het duurt nog wel even tot het moederdag is, toch?” Mijn opmerking kan het enthousiasme van Juda niet remmen. “Het zit in het paarse papiertje,” vertelt hij opgetogen en hij trekt me mee naar de gang, waar bovenop de kapstok inderdaad een prachtig paars cadeau ligt.

“Heb je dat op school gemaakt? En moet het eigenlijk nog een geheimpje blijven?” probeer ik nog, in de hoop dat ik het moederdagcadeau voor zijn doel kan bewaren. Juda kijkt me samenzweerderig aan, zoals waarschijnlijk ook de juf heeft gekeken, toen ze het cadeautje aan hem meegaf. Dan begint hij te springen en terwijl hij driftig in zijn handen klapt, herhaalt hij de zin die de juf heeft gezegd. Bijna dan. “Ik ga het ver-klappen!!!

In een laatste poging de situatie te redden, stuur ik Juda naar zolder. “Ga maar even met papa overleggen.” Twee minuten later komen mijn mannen samen naar beneden. Ze lopen naar de gang, pakken het paarse cadeau van de kapstok en brengen het naar mij toe.

“Alsjeblieft, mama!” zegt Juda trots. En Timon voegt toe: “Elke dag is moedersdag!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s