Zindelijk

Zomaar opeens weet ik het.
Vandaag is de dag.
Sterker nog: dit is het moment. Hier en nu.
Die luier gaat af. En we gaan er voor.

Al een tijdje spookt het door mijn hoofd. “Eigenlijk zou ik nu wel eens moeten beginnen…” Maar direct daarop volgt altijd de gedachte: “Vandaag komt het niet uit. En morgen is ook niet handig.” 

Tot dit moment. Ik heb een poepluier van Abel te lang over het hoofd gezien. Tref vuurrode billen aan. En ik weet: dit kan zoveel makkelijker! Die luier gaat af en we gaan er voor!

Drie uur later weet ik weer waarom ik dit moment uitstelde. Wat is die eerste fase in het zindelijk worden mega-intensief. Continu hou ik Abel in de gaten. Staat hij niet te plassen? Elke 5 minuten vraag ik hem: “Moet je nog naar de WC?” En precies tussen die 5 minuten in, plast Abel keer op keer in zijn broek. Gek word ik er van (en Abel met mij). Maar er is geen weg meer terug!

Als ik ’s avonds uitgeput in bed lig, praat ik mezelf en Timon moed in. “We moeten realistisch blijven. Pas over een week of 4 gaat dit echt goed werken. Dat zijn 28 dagen, dat kunnen we volhouden, toch? In de eerste week gaan we heel veel ongelukjes hebben en raken we vast zwaar gefrustreerd. Maar laten we onszelf een doel stellen voor deze week. Als het elke dag één keer goed gaat, dan mogen we tevreden zijn en blijven we volhouden!” Blij met mijn eigen peptalk val ik in slaap.

De volgende ochtend begint fantastisch. Timon zet Abel op het potje en hij plast meteen. Ik dans door de kamer en steek een vuist in de lucht. Ik kan dit! Of eigenlijk: Abel kan dit!

Om half 9 is het euforische gevoel compleet verdwenen. Abel heeft in anderhalf uur tijd 4 keer in zijn broek geplast én één keer in zijn broek gepoept. Samen met de ‘opbrengst’ van gisteren betekent dit dat ik nog 0 droge onderbroeken over heb en dat de vloer vol lokale-dweil-plekken zit.

Terwijl ik de wasmachine aanzet en mijn hoop vestig op de zon die alle onderbroekjes en schoonmaakdoekjes straks weer snel zal drogen, probeer ik het leven van dezelfde zonnige kant te bekijken: deze dag gaat dan misschien rampzalig worden, ik hoef hem alleen maar vól te houden. Want het doel voor vandaag, dat hebben we al behaald!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s