Onvoorstelbaar!

We zijn op vakantie! In een huis. Nee, niet in een vakantiehuis. Maar in een echt huis. En wat voor een huis!

Vanaf het moment dat we binnen komen, val ik van de ene in de andere verbazing. Dit huis is zó goed georganiseerd. Onvoorstelbaar!

Al het speelgoed is gesorteerd en overzichtelijk opgeruimd. Op alle kastjes die op grijphoogte zijn, zit een kind-beveiliging. Of juist niet, omdat het kastje is gevuld met verantwoord speelgoed.

In de keuken staan ontelbaar veel voorraadbussen. Allemaal voorzien van een labeltje. Net als de verschillende prullenbakken. Er is een haakje voor de handdoek, de theedoek, het vaatdoekje, de pannenlappen, de afwasborstel en de babyslab. In het gootsteenkastje zitten allerlei handige rekjes en bakjes, waardoor ik als nieuweling in dit huis geen moment hoef te zoeken.

In de hal zijn haakjes voor de sleutels, ontelbare schoenzakken en al evenveel kapstokhaakjes op peuterhoogte, kinderhoogte en volwassenhoogte. Inbouwkasten hebben allemaal een lampje dat automatisch aangaat als je de deur opendoet.

De berging is gevuld met een enorme hoeveelheid fietsen, speelgoed, tuinkussens en gereedschap, maar alles is overzichtelijk en geordend opgeborgen, met haakjes en klemmetjes voor het gereedschap, een haakje met een simpel touwtje om het skateboard op te hangen, bakjes voor bellenblaas, kleine balletjes en springtouwen en een misschien wel op maat gemaakt opbergvak voor de tuinkussens.

Wie denkt dat chaotische Irene zich niet thuisvoelt in zo’n huis, heeft het mis. Ik geniet met volle teugen en doe elke dag weer nieuwe inspiratie op. Vol interesse en ongeloof loop ik dagelijks door alle kamers en neem ik alle handigheidjes in me op, in de hoop dat ik er thuis mijn voordeel mee kan doen.

Er is maar één ding in dit huis, waar ik me bijna dagelijks aan stoor. Ik begrijp niets van deze keuze en als ik hier zou wonen, zou ik het meteen anders doen: de taartschaaltjes en taartvorkjes staan hier op de allerhoogste keukenplank. Onvoorstelbaar!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Geweldig verhaal! Super leuk om te lezen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s