Portie

We kennen elkaar ons hele leven al. Nou ja, haar hele leven dan, want ik werd 5 weken eerder geboren. En in dat leven hebben we al veel met elkaar meegemaakt. Heel veel.

De afgelopen anderhalf jaar waren gek. Heel gek. Met haar vertrek naar Engeland -jaren geleden- missen we tegenwoordig sowieso meer van elkaars leven. Maar door Corona werd dat gemis wel heel erg groot. Ik kreeg mijn vierde kind. En verhuisde naar een andere stad. Zonder haar. En zij? Zij trouwde! Zonder mij…

Nu is het eindelijk zover! Ze is een paar dagen in Nederland. Om de bruiloft nog eens dunnetjes over te doen. Ik heb beloofd voor de taart te zorgen. Want mijn liefde gaat door de maag…

Terwijl ik de laatste hand leg aan het taartenbuffet, spreek ik met een andere gast. Ik vertel haar dat ik mijn vriendin gelukkig eerder deze week ook al in mijn nieuwe huis heb ontvangen. Ik heb haar plat geknuffeld. Haar mijn ‘pasgeboren 15 maanden oude baby’ laten zien. En heerlijk bijgepraat. “Vandaag hoef ik niks meer,” zeg ik oprecht. “Ik heb mijn portie gehad, vandaag mag ze de andere mensen ontmoeten.”

Als ik aan het einde van het feest met Timon en 4 vermoeide kinderen weer huiswaarts keer, wil ik mijn vriendin niet storen in al haar gesprekken. Ik geef haar een snelle kus. Want wat moet je anders doen of zeggen om weer voor langere tijd afscheid te nemen? Het dekt de lading toch niet… En ik heb mijn portie al gehad!

Inmiddels zijn we twee dagen verder. Met mijn gezin ben ik in de kerk voor een gezellige lunch met een groepje mensen. Mijn telefoon gaat. Het is mijn vriendin. Die wil me vast bedanken voor de taarten. Ik stuur een berichtje: “Zit in de kerk.” En leg mijn telefoon weer weg.

Als ik een uur later thuis kom, ligt er iets voor de deur. Bloemen. Ik ben verrast. Bezorgt een bloemist ook op zondag? Ik kijk nog eens goed. En mijn hart mist een slag, als ik het boeket herken. Het is het bruidsboeket. Van mijn vriendin.

En nu loop ik de hele dag rond met een kater. Een huil-gevoel. En een honger-gevoel. Want blijkbaar had ik nog een portie kunnen krijgen…

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Rineke schreef:

    Auw…gemiste kans…dat is heel naar. Bel haar gauw op! Knuffel…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s