Statistieken

Het is alweer bijna 5 jaar geleden dat ik mijn eerste blog schreef. In die eerste periode bekeek ik regelmatig mijn statistieken. Hoeveel bezoekers had ik? En hoeveel pagina’s bekeken ze? Zat de grote ontdekking van mijn talent er al aan te komen?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat eerste jaar niet ontevreden was over mijn bereik. De jaren erna kelderden mijn statistieken echter behoorlijk. Met de komst van Juda en later Abel, hield ik minder tijd over om te bloggen. Ik kwam jaarlijks amper tot de helft van het aantal blogs dat ik in dat eerste jaar had geschreven. Ik deed ook minder moeite om mijn blogs te delen in Facebook-groepen die linkten aan het onderwerp van mijn blog. En in al die jaren heb ik nog steeds niet geleerd om blogs van anderen te volgen, om zo zelf zichtbaarder te worden.

Toen ik in oktober voor het eerst in lange tijd weer eens mijn statistieken bekeek, was ik blij verrast. Hoewel het aantal blogs en het aantal bezoekers nog achterbleef bij mijn eerste jaar, was het totaal aantal bezochte pagina’s in 2021 bijna gelijk aan het aantal van 2017. Er begon iets in mij te borrelen. Als ik in de laatste maanden nou nog wat meer blogs zou schrijven, mijn blogs weer op wat andere plekken zou delen én tijd zou nemen om andere blogs te volgen, dan werd 2021 misschien wel een topjaar!

Toch lukte het me niet om mijn blog die boost te geven. In oktober schreef ik maar één blog. In november twee. In december wéér maar één. Sorry lieve lezers, dat jullie het al die tijd met zo weinig blogs van mij moesten stellen 😉

De reden voor het beperkte aantal blogs is echter héél goed. In 2021 heb ik een boek geschreven! Een boek in blog-vorm. Het zijn er maar liefst 90 geworden. Jaja, 90 blogs in één jaar, dat heb ik in de afgelopen 5 jaar op deze site nog nooit gehaald!

Iedereen die vond dat 2021 een mager jaar was in gewoonirene-opzicht, kan in 2022 dus zijn (of vooral háár) hart ophalen! Op www.zomerkind.gewoonirene.nl kun je alle 90 blogs in één keer lezen. En dat geeft mij dan weer leuke statistieken voor het jaar 2022 :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s